Az első tematikus esküvőm – Disney esküvő 2011-ből

2011. május 28. volt a nagy nap, amikor is valami elindult!

Pontosan 5 évvel ezelőtt bonyolítottam az első tematikus esküvőmet: a sajátomat. Abban az időben kezdett trenddé válni, hogy a párok összehangolták az esküvő kellékeit. Az egy témára felépített esküvő pedig valódi kuriózumnak számított.

Akkor szippantott magába talán egy életre a tematikus esküvők lenyűgöző világa.

Még 5 évesen álmodtam meg azt a mesebeli hangulatot, amely több mint 2 évtizeddel később körüllengte az egész násznépet. Valahogy sosem tudtam szabadulni ettől az álomképtől, így elhatároztam, hogy a nagy napomon megjelenítem, és valóra váltom annak az 5 éves kislánynak az álmát.

Az a kislány álmodott kastélyról, Balatonról, pasztell színekről, habos, kristályokkal kivarrt menyasszonyi ruháró l, magas, jóképű hercegről, rózsákról, kristályokról, Hamupipőke keringőről, hatalmas, díszes menyasszonyi tortáról és hetedhét országra szóló lakodalomról.

Mindezt nemcsak a dekorációban szerettem volna megjeleníteni, hanem hangeffektusokkal, Disney filmekből vett jelenekkel szerettem volna bevonni a násznépet a mesébe.

Disney mese esküvőDisney mese esküvő

Disney mese esküvőDisney mese esküvő

Akkoriban még gondban voltunk a Disney meséből vett Hamupipőke jelenet megvalósításával, amelyet színes reflektorokkal oldottunk meg. Meg a tánctanár is nagyot nézett arra a kérésünkre, hogy a koreográfiában szeretnénk megjeleníteni a bált, a herceg dilemmáját a lányválasztásban, majd Hamupipőkével egymásra találását, szerelmük kibontakozását és a lány eltűnését. Sajnos a füstfelhő akkor nem valósulhatott meg, amelyben a lány eltűnik, de a többi elemet sikeresen megjelenítettük, és hatalmas ovációt kaptunk.

Disney mese esküvőDisney mese esküvő

Hat és fél éve kezdtem bele ennek az esküvőnek a megszervezésébe. Azóta persze változtak a trendek: külön, színben és stílusban az esküvő elemeihez passzoló desszertasztal készül, fotófalat állítunk fel a témához illeszkedő kellékekkel, az akkor úttörőnek számító színes fények mára dekorációs elemmé váltak, mégis olyan esküvőt sikerült megvalósítanom, amely akkoriban megelőzte a korát.

Hiszem, hogy mindannyiunkban él egy világ, mindannyian rajongunk valamiért, amit aztán az esküvőn is megmutathatunk. A közeli barátok, rokonok pedig biztosan el lesznek ragadtatva attól az élménytől, hogy közelebb visszük őket saját világunkhoz.

Ha kedvet kaptál egy hasonló esküvőhöz, konzultáljunk!

Kapcsolatfelvétel

További képekért kattints a lenti galériára! Fotók: Jaksa Tímea

Hozzászólások