Gyakran Ismételt kérdések

Tematikus esküvők = extrém esküvők?

NEM. A tematikus esküvőkre inkább az extra, extrább, formabontó szavakat használjuk.

Attól, hogy egy esküvő hangulatában vagy bizonyos elemeiben eltér a hagyományostól, nem feltétlenül kell extremitásba átcsapnia.

Tematikus esküvő esetén is természetesen megtarthatjuk a hagyományos elemeket is: pl. menyasszonytánc, tortavágás, slide-show vetítés, beszédek stb, csak némi fűszerrel elegyítve.

A tematika a helyszín dekorációjában mutatkozik meg?

Abban IS. Egy tematikus esküvőnél a lényeg a részletek összhangjában rejlik. Nemcsak a dekorációtól lesz tematikus egy esküvő, hanem a tematikához passzoló helyszínnel, zeneválasztással, a menüsor összeállításával, tálalással, a témához formában illő desszertekkel, a szolgáltatók valamint a pár tematika szerinti öltözködésével is segítjük a tökéletes összhang megteremtését.

Nemcsak a hangulatot, a látványvilágot és a nagy pillanatokat tervezzük meg, hanem akár igény szerint a témába illő műsort, fellépőket biztosítunk az eseményhez. Ha igazán bevállalósak vagytok, akár ti magatok is lehettek saját témavilágotok szereplői, sőt, akár a násznépet is bevonhatjátok azzal, hogy a fotózáshoz témába illő kiegészítőket biztosítotok számukra vagy akár előzőleg kérhetitek őket, hogy bizonyos stílusban vagy színekbe felöltözve jelenjenek meg az eseményen.

Milyen tematikák közül lehet választani?

Amilyet csak szeretnétek, a lehetőségek tárháza végtelen! Nálunk nem választani lehet adott tematikák közül, hanem a Ti kedvenc hobbitok, könyvetek, filmetek, évszakotok, országotok stb. lehet maga a tematika. A weboldalunkon találtok néhány téma inspirációt galériánkban itt, de NEM KELL azokból választani, hanem hozhattok saját témát.

Pont ezért a lehetőségek száma végtelen.

Ki választja a témát?

Az esküvő rólatok szól, nektek kell magatokat remekül érezni, esetleg a násznépnek többet mutatni a szenvedélyeitekről, így az a legfőbb kérdés, hogy milyenek is vagytok TI?

A legtöbb pár, aki felkeres minket konkrét témával érkezik: pl. a vízhez van kötődésük, így adja magát egy hajós tematika, vagy a videojátékok szerelmesei – egy adott játékra felfűzhetjük az esküvőjüket.

Ha nincs egyelőre konkrét témátok, mi is tudunk segíteni kideríteni, hogy mi az, ami hozzátok legközelebb állhat. Toszkán esküvőnk esetében eredetileg mozi, filmes tematikából indultunk, mivel a pár nagy mozirajongó, végül egy beszélgetés során kiderült, hogy amire nem is gondoltak az esküvőjük kapcsán, de valójában a szívük csücske, az Olaszország, azon belül is a toszkán vidék.

Nem célunk az, hogy bárkire bármit ráerőltessünk, hiszen a tematikus esküvő sikerét rontja, ha az adott pár nem érzi teljesen magáénak az adott környezetet. Ez sem nekünk nem alternatíva, sem a párnak.

Olyan tematikát is meg tudtok jeleníteni, amivel korábban még nem találkoztatok?

Természetesen. Ehhez szükség lesz a segítségetekre, pontosításaitokra, forrásokra, hogy hol tudunk utánanézni az adott témának.

Ilyen volt pl. a Skyrim tematikájú esküvő, amelynél a szervezés folyamán Noémi és Balázs megismertetett minket ezzel a játékkal, zenéjével, motívumaival, történetével, szereplőivel, mondanivalójával.

Skyrim bevonulás

Ezután pedig kreatív csapatunk hozzálátott, hogy kidolgozza az esküvő legapróbb részleteit is.

Muszáj a násznépet beöltöztetni?

NEM. Semmi nem kötelező. Ti tudjátok pontosan, milyen összetételű a vendégsereg, és mi az, amit a résztvevők gond nélkül bevállalnak a nagy napotokon.

Ha úgy érzitek, a násznép nem igazán fogékony a kellékekre, dress code-ra, akkor egy színt is megadhattok: pl. mindenki érkezzen tengerészkék-fehér ruhában a hajós esküvőre.

A személyzet és akár a násznép is öltözhet a tematikának megfelelően. Ha a násznépet nem akarjátok erre felkérni, akkor mi is tudunk biztosítani számukra kellékeket. Ha nem akarják egész este hordani, elég ha egy fotó erejéig egy tematikus fotófal előtt megörökítik őket az adott kellékekkel. Tapasztalatunk szerint, amikor a hangulat már annyira emelkedett, a legtöbb ember ezeket a kellékeket szívesen fogadja és viseli.

Gatsby tematikus esküvő kellékekGatsby tematikus esküvő fotófal

Az is megoldás, hogy a pár és a főasztalnál ülők ruhájában, stylingában, sminkjében, frizurájában megjelenik az adott tematika.

Amennyiben ettől is idegenkedtek, úgy a hatás érdekében elegendő, ha a szolgáltató személyzet és a szertartásvezető tartja a dress code-ot.

A hagyományos esküvői elemeket is megtarthatjuk azért?

Tematikus esküvő esetében nem kell feltétlenül szakítani a hagyományokkal. Amennyiben ragaszkodtok egy-egy hagyományőrző elemhez, természetesen segítünk úgy összehangolni az esküvő kellékeit, valamint a nap forgatókönyvét, hogy a hagyományos és formabontó elemek egységet alkossanak.

Hogyan lehet ötvözni a hagyományost a tematikussal?

Hajós esküvőnkön a pár ragaszkodott ízben a sajtos pogácsához mit aprósüteményhez, így megreformáltuk: pogácsa ízű vasmacska alakú sós teasütemény lett belőle :)))

Álmodjátok meg az egyéniségeteknek megfelelő esküvőt, és bízzátok ránk az esküvőszervezést és a lebonyolítást!

Gyere el egy személyes konzultációra!